“Jag bor i en annan värld, men du bor ju i samma.” DRÖMMARE SÖDER OM HALLANDSÅSEN


Group exhibition
Ravinen︎, Båstad, 2021

Participating artists: Daniel Fleur, Carl Fredrik Hill, Olav Christopher Jenssen, Gabriel Karlsson, Bruno Knutman, Marcus Matt, Max Ockborn, Nicklas Randau, Viktor Rosdahl, Emelie Sandström, Danilo Stankovic, Thale Vangen, Elisabeth Östin

Gunnar Ekelöfs ord visar utställningens syfte att presentera några centrala konstnärskap verksamma i vår närhet, ”söder om Hallandsåsen”.

Drömmen har varit intimt förknippad med bildmakande så länge vi känner till avbildningar gjorda av människor. I denna utställning blir en kronologisk utgångspunkt drömmaren Carl Fredrik Hills teckningar. De förblir närvarande för den som en gång har sett dem och inte minst för den generation konstnärer som visar sina arbeten i denna utställning.

Samtliga deltagande konstnärer har en intensiv och skapande relation till den inre värld som skapar drömmar. Det innebär inte att de alltid förblir där. Men de har tillgång till den, de rör sig över gränsen, återkommer, försvinner, kommer tillbaka. Denna inre värld är för dem en omistlig del av den skapande impulsen.

Gertrud Sandqvist
CuratorEn orolig kompis


Det var ändå ingen som ville se digEn krävande kompisMormorOm du glittrar men du dog


Det du ville prata om


Photo credit:
Lena Bergendahl